Beboere og pårørende

Dagligdagen

Vores erfaring viser, at for at få det optimale udbytte af et ophold på Glim Refugium, skal man være aktivt deltagende i de daglige aktiviteter. Dette gøres ved at følge husets struktur og deltage i aktiviteter og de sociale sammenhænge som opstår, enten planlagt eller spontant.

Som ny beboer kan det være fristende, at opholde sig så meget som muligt i sin lejlighed/på sit værelse. Dette kan medføre, at der går lang tid før man lærer de andre beboere og personalet at kende, og det kan være svært at komme ind i de sociale sammenhænge.

Inviterer til at komme ud, være med – forventer deltagelse…

Hverdagsstrukturen på Glim Refugium er sammensat, så der både er tid til decideret arbejdstid og tid til at slappe af eller være spontan:

7.00 – 9.30. Morgenmadsbuffet: Nattevagten forbereder morgenmadsbuffet, som blandt andet består af nybagte boller.

Personalet tilstræber at sidde og spise morgenmad sammen med beboerne, således at dagen kan starte roligt og trygt.

9.00 – 13.00 Arbejdstid: Arbejdstiden består enten af deltagelse på Udehold fra 9.00 – 11-00, hvor vi hjælpes ad med at passe vores dyr og vedligeholder udenoms-arealet.

Eller også deltager man på Køkkenholdet fra 10.00 – 12.00, hvor vi i fællesskab laver en lækker frokostbuffet.
Kl. 12.00 er der frokost, hvor vi prioriterer at vi sidder ned og spiser sammen. Efter frokost er der oprydning i køkkenet, som vi skiftes til at hjælpe med.

Det er vigtigt at man betragter arbejdstiden som et rigtigt arbejde. Det vil sige, at man sørger for at man er hjemme og deltagende og at man ikke har gæster i dette tidsrum.

13.00 – 18.00 ”Fritid” Eftermiddagene er som oftest fritid, hvor man har mulighed for at slappe af, enten i sin lejlighed eller sammen med andre beboere. Ofte er der nogle som gerne vil spille spil eller gå ture. Det er også her der er tid til samtaler med sine kontaktpersoner, og her det kan være hensigtsmæssigt at få gæster eller tage til byen. Glim Refugium ligger knap 5 km. fra Roskilde, og der går jævnligt bus til byen. Der er også cykelsti hele vejen.
18:00 – 18:45 Aftensmad Det går på skift blandt beboere at være med til at tilberede aftensmaden sammen med personalet. Man kan komme med idéer til hvad man har lyst til at lave. Som beboer på Glim Refugium har man faste siddepladser ved spisebordene.
19.00 – 22:30 Aftenhygge: Klokken 19:00 fodres dyrene, det kan man deltage i, hvis man har lyst. Ellers er der oftest om aftenen fælles hygge omkring fjernsynet eller gang i noget spil. Vi prioriterer at der er tilgængeligt personale til at skabe hyggen og sikre en god afslutning på dagen.

De fysiske rammer

Glim Refugium er beliggende i landlige omgivelser knap 5 km fra Roskilde i Lejre Kommune.

Der er 2 stk. 1-værelses lejligheder på ca. 35 m2 og 12 stk. 2-værelses lejligheder på ca. 54 m2. Alle lejligheder har eget bad og toilet og et lille køkken samt udgang til en lille have.

Derudover har vi et værelse med eget bad og toilet, og et lille værelse med bad/toilet, som ikke er i direkte forbindelse med værelset, der kan bruges ved akutte eller midlertidige indflytninger.

Fællesområdet er stort og lyst, vi tilstræber at det bliver så hjemligt og hyggeligt som muligt – udendørs har vi også masser af plads.

Kontaktpersoner

Alle beboere får tildelt 2 – 3 kontaktpersoner. Det er ledelsen som udvælger de enkelte kontaktpersoner, ud fra hvilken opgave kommunen har bestilt til den enkelte beboer.

Kostordning

Alle beboere skal som udgangspunkt deltage i den fælles kostordning. hvor der arbejdes med social træning, og kompetence udvikling i forhold til madlavning. Når man nærmer sig udflytning, kan man overgå til ”selvkost” hvis det vurderes at være relevant. Beboeren tilbydes støtte til at få overblik og erfaring i at kunne styre sin egen husholdning.

Fødselsdage og højtider

Vi fejrer beboernes fødselsdage og fastholder traditioner omkring Jul og Påske.

Rygning

Det er tilladt for beboerne at ryge i deres lejligheder med hensyntagen til omgivelserne. Der ryges ikke på fællesarealerne og i værelset.

Udendørs henvises der til et særligt rygeområde.

Husdyr

Det er ikke muligt at have husdyr på Glim Refugium. Eneste undtagelse er servicehunde og førerhunde, som skal være certificeret. For at sikre dyrets velfærd tages der højde for beboerens evne til at være i stand til at passe et husdyr og økonomi omkring det. Der udfærdiges en husdyrkontrakt, hvor der bl.a. skal udfyldes en alternativ pasning ved indlæggelse og ferie.

Gæster

For at man kan passe sit arbejde, har man ikke gæster i arbejdstiden og at man har ikke overnattende gæster i hverdagene. Gæster skal som udgangspunkt opholde sig hos den beboer de besøger. Hvis gæsterne skal spise med skal det meddeles i god tid, så der er mad nok. Nære pårørende (forældre/søskende) spiser med gratis, andre gæster skal betale et mindre beløb for måltidet.

Personalet skal have besked om alle gæster, så vi ved hvor mange personer der i lejligheden i tilfælde af brand.

Sundhedsvæsenets rapporteringssystem

Vi indberetter alle utilsigtede hændelser til www.dpsd.dk

Socialtilsynet whistleblowerordning: 72 36 14 53

Telefonen er åben mandag – torsdag 9.00 – 15.00, fredag 9.00 – 12.00.